Lifestyle

Jak připravit briliantní brokolici

„Chcete-li zachovat brokolice krásně zelené a mírně křupavá je lepší vařit nebo pára jen několik minut. “

Metoda 1. Naplňte velký hrnec s vodou, přidejte malou špetku soli a přiveďte k varu přes vysoké teplo. 2. Mezitím, na prkénku, snížit kvítky z brokolice, pak střih nebo rozbít je do bite-sized kusů. 3. Upravený a snížit stopku na polovinu, pak jemně jej krájet. 4. Po varu použít děrovanou lžící opatrně snížit brokolici do vody. 5. Cook po dobu 3 až 4 minuty, nebo do měkka – byste měli být schopni hrabat špičku nože snadno do kvítky. 6. Odvodňovací nad dřezem do cedníku, necháme na páru vyschnout po dobu jedné minuty. 7. Tip zpět do pánve, posypeme s malou špetkou soli a pepře. 8. Přidejte máslo a promíchejte, pak tip do servírovací mísy a podávejte. TIP: Existuje mnoho způsobů, jak vařit brokolici, ale pokud chcete získat co nejvíce z toho nutričně, je nejlepší vařit nebo parní jej jen několik minut, zachováním zelené a mírně křupavá. Pamatujte si, že stonek je stejně dobré jíst jako kvítků, takže neztrácejte to – prohánějí ji nahoru a vařit to taky!